Team TMR Investillä loistava kausi

23.8.2018

Jyrki Nurmiselle kolmas perättäinen beach volleyn Suomen mestaruus, TMR-Investin tuki mahdollisti menestyksekkään ulkomaan kiertueen

Kausi 2018 toi beach volley –pelaaja Jyrki Nurmiselle, 27, kaksi isoa muutosta.

Kahtena edellisenä kesänä Pekka Piipon kanssa Suomen mestaruuden voittanut Nurminen vaihtoi peliparia; kaveriksi valikoitui nuori lahjakas Santeri Siren, 22.

Toinen iso muutos oli TMR-Investin saaminen pääsponsoriksi pitkällä 3+2-vuotisella sopimuksella.

Kumpikin muutos osoittautui hedelmälliseksi.

– Santeri on ollut pari viime vuotta SM-hopeamitalisti, perustelee Nurminen partnerin vaihtoaan.

– Hän on myös ollut nuorten EM-kilpailuissa viidennellä sijalla.

Ensimmäisen kerran Nurminen ja Siren pelasivat menestyksellisesti yhdessä jo viime syksynä, kun Piippo joutui jättämään pelejä väliin loukkaantumisen vuoksi.

Uuden peliparin kanssa homma jatkui siitä, mihin se edellisellä kaudella jäi: tuloksena kotimaan kentiltä palkintokaappiin pari sai jälleen Suomen mestaruuspokaalin.  Jyväskylässä pelatussa lopputurnauksessa finaaliottelu oli yksipuolinen näytös: Nurminen / Siren voittivat Vili Topio / Janne Marttilan suoraan kahdessa erässä lukemin 2-0 (21-10, 21-8).

Suomessa pari osallistui SM-finaalin lisäksi kahteen SM-osakilpailuun ja kovatasoiseen Kuopio Sunsets –turnaukseen. Kaikista tuli ykkössija, eli he eivät Suomen pelikentillä hävinneet yhdellekään kotimaiselle parille. Se on saavutus, mihin kukaan muu ei ole kymmeneen vuoteen päässyt.

Suomen mestaruutta tärkeämpi Jyrki Nurmisen kannalta oli kuitenkin TMR-Investin mukaantulon myötä mahdollisuus lähteä kiertämään myös ulkomaille.

– Olen erittäin tyytyväinen siihen, että saimme Tumpin (TMR-Invest perustaja Tuomo Rissanen) yhteistyökumppaniksemme, iloitsee Nurminen.

– Kotimaan kentillä pystyy vielä omillakin rahoilla kiertämään, mutta ulkomaille lähtiessä tarvitaan ehdottomasti lisärahoitusta. Sopimuksella on meille valtavan iso merkitys.

Ulkomailta tuli myös upeaa menestystä, ja se antoi parille roppakaupalla uskoa omiin mahdollisuuksiin.

Maailmanranking nousi kohinalla: kauden alussa suomalaiset olivat sijalla 126, mutta he nousivat lopulta sijalle 55. Kymmenestä ulkomailla pelatusta turnauksesta tuli jopa yksi podium-sijoitus: huhtikuussa Ruotsissa pelatussa CEV:n satelliittiturnauksessa pari pokkasi pronssia.

Jo alkulohkosta pudotuspelivaiheeseen pääseminen on jotain, mihin suomalaismiehet eivät ole pitkään aikaan yltäneet.

Jyrki Nurmisella ja Santeri Sirenillä on edessään rankka syksy. Pitkän TMR-Invest –sopimuksen mahdollistamana ulkomaan kiertueet kutsuvat myös ensi kaudella, mutta kotimaatakaan parivaljakko ei aio unohtaa.

– Meillä oli aika tiivis turnausjakso tällä kaudella, ja siihen ei juuri harjoittelua mahtunut, sanoo Nurminen.

– Nyt on tarkoitus syys-loka-marraskuussa tehdä kova treenausjakso; ennen kaikkea voimaharjoittelua.

Pääpaino kilpailemisessa on ensi kaudella ulkomailla, mutta kotimaan turnauksia kierretään aina, kun se ei häiritse ulkomaan kilpailuja.

– Meille on tärkeää näyttää itseämme myös kotimaassa sponsoreita varten. Tuleva kausi on varmasti samanlainen kuin edellinenkin – kierrämme ulkomailla hankkimassa ranking-pisteitä, ja kotimaassa pelaamme aina kun siihen on mahdollisuus.

Tuomo Rissanen TMR-Investistä on tyytyväinen pitkän sopimuksen ensimmäiseen vuoteen.

– Ensimmäinen yhteistyövuosi on pelimenestyksen kannalta ollut positiivinen. Nurminen/Siren pelipari on kasvanut hyvin yhteen ja tulevaisuus näyttää valoisalta, kehuu Rissanen.

– Pelipari on toiminut esimerkillisesti sekä kentällä että kentän ulkopuolella.

Kilpailemisen lisäksi Nurminen ja Siren ovat esimerkiksi järjestäneet leirityksiä harrastajille ja kilpapelaajille ja ovat aktiivisesti mukana myös junioritoiminnassa.

– Toivottavasti Lentopalloliitto tarjoaa kilpapelaajille kehityspolkua kansainvälisiin peleihin, heittää Rissanen vastuuta myös lajiliitolle.

Tilastot 2018 Jyrki Nurminen / Santeri Siren

Kotimaa

– 16-17.6 Salo Open, sijoitus 1.

– 14-15.7 Helsinki Open, sijoitus 1.

– 2-4.8 Sunsets beach volley turnaus, sijoitus 1.

– 11-12.8 SM-finaalit Jyväskylä, sijoitus 1.

Ulkomaat:

Season Date Type Tournament (country) Team mate Rank Prize
Money
US$
Bonus
Pool
US$
Points
2018 29-Jul 3* Tokyo JPN Siren 17 750 120
2018 22-Jul 3* Haiyang CHN Siren 9 1000 150
2018 15-Jul 5* Gstaad SUI Siren 33 0 120
2018 1-Jul 4* Warsaw POL Siren 33 0 80
2018 13-May 3* Lucerne SUI Siren 17 750 120
2018 6-May 3* Mersin TUR Siren 25 500 90
2018 1-Apr SAT CEV Satellite – Göteborg SWE Siren 3 325 80
2018 10-Mar 4* Doha QAT Siren 41 0 20
2018 24-Feb 3* Kish Island IRI Siren 17 1000 120
2018 7-Jan 4* The Hague NED Siren 17 1500 160
2017 5-Nov ZT NEVZA – Zonal Event – Göteborg SWE Siren 2 0 48
2017 27-Aug ZT SCD – Zonal Event – Edinburgh SCO Siren 1 200 60
 • TMR invest jatkaa Beach volleyn Suomen mestari Jyrki Nurmisen pääkumppanina tulevat kaksi kautta

  [caption id="attachment_107" align="alignnone" width="229"] Jyrki Nurminen. Kuvaaja: Antti Saarimaa[/caption] Beach volleyn tuoreet Suomen mestarit 2020 Jyrki Nurminen ja parinsa Santeri Siren (Team TMR Invest) osoittivat kesän aikana suurta ylivoimaa Suomen hiekoilla. Kausi huipentui elokuussa Tampereella kolmanteen peräkkäiseen Suomen Mestaruuteen. Mestaruus oli Nurmiselle viides peräkkäinen ja yhteensä kuudes Suomen mestaruus, joka nosti hänet Suomen menestyneimmäksi miespelaajaksi. Mennyt…

  Lue lisää

 • TMR Invest tukemaan Nord Grip Oy:n kasvua

  Nord Grip Oy ja TMR Invest Oy ovat solmineet sopimuksen jonka myötä TMR Invest nousee Nord Gripin merkittäväksi osakkaaksi. Nord Grip toimii maahantuojana ProFormancen jääkiekkomailavahoille. [caption id="attachment_83" align="alignnone" width="300"] ProFormance jääkiekkomailavahat[/caption] Nord Gripin toimitusjohtaja Joonatan Sirviö kommentoi vahoja: "Vihdoinkin olemme saaneet Pohjois-Amerikasta Suomeen toimivan lätkävahan, jonka kysyntä ja ammattilaisten tyytyväisyys tuotteeseen on yllättänyt koko meidän tiimin! Olen…

  Lue lisää

 • TMR Invest beach volleyn Suomen mestarin Jyrki Nurmisen nimisponsoriksi

  Beach volleyn moninkertainen Suomen mestari ja kansainvälisissäkin turnauksissa menestynyt Jyrki Nurminen pelaa jatkossa Team TMR Investin nimissä. TMR on Nurmisen nimisponsori ja tukee tähtipelaajan matkaa maailman kärkeen.   27-vuotias ja 188-senttinen Jyrki Nurminen on yksi Suomen menestyneimmistä beach volley -pelaajista. Miehellä on seitsemän SM-mitalia, maajoukkuekokemusta ja palkintosijoja myös kansainvälisistä turnauksista. Viime kaudella Nurminen teki suomalaishistoriaa…

  Lue lisää